7 saker att tänka på när du dekorerar med rosa

Dekorera med rosa

Att inreda med rosa har ofta ansetts som kanske lite för tjejigt. Det är kanske inte heller den enklaste färgen att inreda ett hem med. Även om det fungerar i din dotters sovrum så kanske det inte gör det i resten av huset. Men tiderna förändras och nu har trenderna börjat gå mot rosa även i heminredning och till och med på finare restauranger.

Om du älskar denna färg men fortfarande känner dig lite rädd eller osäker på hur du ska inreda med rosa, så har vi skapat en guide på vad du ska tänka på när du inreder med rosa.

Tips:

 1. Ingen rosa är den andra lik Olika nyanser av rosa kan ge olika vibbar. Ljusare och mer mättade toner som fuschia eller magenta ger styrka och femininitet. Å andra sidan, ljusare nyanser av rosa sveper mot lugn, oskuld, mjukhet och känslighet.
 2. Rosa behöver inte vara tjejigt I själva verket kan rosa vara maskulint. Närmare bestämt, Benjamin Moores Salmon Peach , är en fantastisk rosa-persika-ton perfekt för ett maskulint rum om du vill skapa en fängslande och smart konflikt i ditt utrymme. Den är knappast subtil och kombineras snyggt med mörkare gråa och svarta.
 3. Para ihop rosa med andra neutrala färger Genom att skapa kontrast med andra neutrala färger - som offwhite, vit, svart eller kol - kan du uppnå en mer subtil metod för att använda rosa. Denna kombination hjälper till att tona ner paletten så att den inte ser överväldigande ut. Såvida du inte siktar på att skapa ett uppenbart och slagkraftigt uttalande med rosa, gå för eteriska nyanser som ger ljusare gester av färgen rosa.
 4. Rosa kan vara en neutral Rosa är oklanderligt när det används som en neutral. Mjuk rosa är ett mycket trevligt alternativ till beige och kompletterar även andra material, design och konstverk perfekt. För att uppnå denna kvalitet, välj en mindre mättad ton av rosa tonad med vitt. Det enklaste sättet för att rosa ska ses som en neutral färg är att kombinera den i en palett av andra mjuka färger. Tänk på en palett med inkrementella nyanser från offwhite till rosa. Att använda dessa färger skulle ge en övergripande neutral känsla till ditt rum.
 5. Använd rosa i lyxiga material Rosa i läder eller mocka ger ditt rum personlighet och struktur. Plus tyger, å andra sidan, som sammet avger en vibe av rikedom. För en chic look är rosa marmor det perfekta valet. De rosa marmorpelarna vid Grand Trianon i Versailles är ett stort bevis på detta. Hemma är ditt köksbacksplash och badrum bara några av ställena att lägga rosa marmor på. Och slutligen, för ditt sovrum, kan denna rosa sittsäcksstol fungera som en accentdel med en textur samtidigt som den är ett perfekt komplement till din läs- eller avkopplingshörna.
 6. Lager, lager, lager Tvärtemot vad de flesta tror kan du lägga ett rum i rosa utan att få platsen att se överväldigande ut. Använd ovanliga ytor och texturer som en draperimanschett eller en subtil kant på en kudde. Kom ihåg att hålla dig till mer strukturerade och renare linjer. Undvik klichéerna med kritränder, volanger och söta blommönster.
 7. Rosa har en plats i (nästan) varje rum Rosa ser vackert ut i nästan alla rum. I ett omklädningsrum är en vacker rosa ett härligt val. Färgen värmer utrymmet, utgör en vacker bakgrund för din garderob och ger en övergripande smickrande effekt på hudtonen. Om du vill göra ett stort statement och ett spännande första intryck, klä upp din foajé med ett glansigt lack eller rosa i ett gips.
Fatboy® Original Slim Velvet Deep Blush

2229:-

Fatboy® Original Slim Velvet Deep Blush

En ny variant som känns silkeslen och utstrålar lyx.

Läs merKöp nu

I samarbete med: Confident Living SE

Sittsäck beanbag

530:-

Sittsäck beanbag

Denna sacoosäck för inomhus/utomhus bruk anpassar sig perfekt till kroppsform och kroppshållning.

Läs merKöp nu

I samarbete med: Amazon

Stuffed bunny rosa

4 067:-

Stuffed bunny rosa

Möt den absolut gosigaste kaninen i världen: Fatboy CO9 XS Velvet.

Läs merKöp nu

I samarbete med: Hultens

För ditt kök, om du vill sätta accenter av rosa, föreslår vi att du gör dem på små sätt som din servis eller genom att inkludera färska blommor.

Och slutligen kan även de utrymmen som är reserverade för dina husdjur dekoreras med en rosa estetik. De kan användas av dina husdjur för komfort samtidigt som de fungerar som en extra accent till ditt utrymme.

Förutom att vara en djärv färg (hitta en passande saccosäck i här), är folk också försiktiga med att införliva rosa eftersom de är osäkra på vilka andra färger som passar bra med den.

Men hemligheten med att få det att fungera i ditt hem är att para ihop rosa med kompletterande nyanser. Titta på färghjulet och se vilka som är över rosa.

Ett sista knep är att skikta den med massor av rik konsistens för att få ett tilltalande rosa färgtonat rum.

För att hjälpa dig komma igång, här är fem färger du kan välja mellan som passar ihop med rosa:

Färger som passar med rosa

 1. Rosa och svart

  Den rosa och svarta kombinationen är en av de mest använda kombinationerna inom hemdesign. Svart är slagkraftigt och skapar en känsla av djup och frodighet i kombination med rosa. Parat med valfri nyans av rosa, svarta grunder och balanserar energin och glada vibbar som rosa ger i ett rum. En varm och livfull rosa, som den här rosa soffan eller den här rosa schäslongen , kan verka som ett djärvt val. Men du kan balansera rummet genom att lägga till i svart. Detta kommer att se ännu bättre ut i rum som har många andra neutrala delar. Svart passar även bra till mjukare rosa nyanser. Denna kombination ger en vacker balans mellan mörkt och ljust, hårt och mjukt. Omvänt, att lägga till lite svarta accenter till ett utrymme med en dominerande rosa palett ger dramatik och personlighet i ett annars lugnt, mjukt utrymme.
 2. Rosa och Teal

  Kombinationen rosa och teal har blivit mer och mer populär de senaste åren. Förr sågs det ofta som barnsligt. Men idag finns det så många sätt att dessa två färger samverkar för att skapa ett vackert och djärvt utrymme. De hetare nyanserna av rosa och teal ger en större effekt. Kombinationen av dessa rika och ljusa toner kan ge ett neutralt utrymme till liv, vilket gör rummet roligare. Den här hett rosa soffan , till exempel, kommer att passa bra med varma teal väggkonst, kuddar och andra accenter i rummet. Mjukare nyanser ger den motsatta vibben. Kombinationen av cool teal och mjuk rosa ger ett avkopplande, nyckfullt och lättsamt utrymme. Den svala tealen kommer vanligtvis att mala de mjukt rosa designerna för en lätt och luftig känsla.
 3. Rosa och grå

  Rosa passar väldigt bra med dämpade nyanser som grått, särskilt de grå nyanserna som är neutrala, lugna och släta. Denna kombination ger en bekväm och välkomnande känsla. Husägare och designers väljer ofta färgen (eller nyansen av) grå eftersom det inte skapar så mycket effekt på egen hand. Det är en perfekt färg att bygga på. Om ditt utrymme är övervägande vitt, kommer att lägga till rosa kuddar på dina grå möbler att göra utrymmet mer tilltalande. Människor som kommer in i rummet kommer att vilja sitta ner och bli bekväma. Ett par rosa kuddar kommer omedelbart att förändra rummets utseende och känsla utan att du behöver göra stora och långsiktiga förändringar. I ett övergripande grått sovrum, överväg att lägga till rosa sovrumsmöbler och andra gråa delar. Rosa mönstrade föremål kommer också att göra jobbet vackert.
Pusku Pusku Sittsäck Tube OX Nattsvart

2390:-

Pusku Pusku Sittsäck Tube OX Nattsvart

Tube saccosäck - Italiensk design!

Läs merKöp nu

I samarbete med: GardenStore SE

Pusku Pusku Sittsäck Razzmatazz OX Ljusgrå

2099:-

Pusku Pusku Sittsäck Razzmatazz OX Ljusgrå

Jätte saccosäck! - Slå dig ned, du kommer att gilla det!

Läs merKöp nu

I samarbete med: GardenStore SE

Pusku Pusku Sittsäck Razzmatazz OX Turkos

2099:-

Pusku Pusku Sittsäck Razzmatazz OX Turkos

Jätte saccosäck! - Slå dig ned, du kommer att gilla det!

Läs merKöp nu

I samarbete med: GardenStore SE

Sammanfattningsvis

Rosa är ett djärvt val när det kommer till design och alla kommer inte att gå för det. Men för färgälskare bland oss kan det vara precis vad du behöver för att sätta in mer liv i ditt hem att välja en kraftfull rosa interiör och en rosa-inspirerad palett. Rosa är en glad och smittsam färg. Den kan vara mjuk eller djärv. Men oavsett vilken nyans du väljer kommer det säkert att ge njutning och liv i ditt utrymme.